top of page

Blokfluitles

Of je nu jong of ouder bent, beginner of gevorderde, muziek is voor velen een heerlijke uitlaatklep! De blokfluit is een prachtig en veelzijdig instrument, altijd makkelijk mee te nemen en voor de meesten heel toegankelijk om aan te beginnen. Maar om het instrument echt goed te leren bespelen is het even moeilijk als alle andere instrumenten.

 

De blokfluitlessen geef ik het liefst individueel om mij optimaal te kunnen richten op de mogelijkheden en wensen van de verschillende leerlingen. Vaak begeleid ik de leerling met een andere blokfluit of op het klavecimbel (een toetsinstrument dat zijn bloeitijd gelijktijdig met de blokfluit beleefde en dus bij uitstek geschikt is voor begeleiding van de blokfluit).

 
 

Naast de individuele lessen is het leuk en leerzaam om samen te spelen in een ensemble (zie Ensembles). In mijn lespraktijk is dit op verschillende niveaus mogelijk. Een goede reden om ook de lager klinkende blokfluiten te gaan bespelen, veel muziek voor blokfluitensemble is geschreven voor sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit.
 
Minimaal 1 keer per jaar organiseer ik een leerlingenconcert. Iedereen die wil kan dan spelen. Meestal zijn er een klavecinist en een cellist aanwezig om samen mee te musiceren. Ook spelen leerlingen onderling vaak samen. Het is altijd weer een feestelijk gebeuren met veel soorten muziek in de prachtige akoestiek van het kerkje van Baard.

 

Van harte welkom om eens te komen proberen, de eerste 2 lessen bied ik gratis aan.

bottom of page